1. UDRUGA RCCG DOM NADE

Udruga RCCG Dom nade pruža usluge dnevnog boravka te druge usluge beskućnicima koje uključuju različite pomoći za beskućnike od održavanja osobne higijene do korištenja računala i Interneta te osnovne podrške oko traženja posla.

Njihova uloga u projektu Restart jest izgradnja kapaciteta i uspostava ReStart usluge za njihove korisnike te kontinuirani rad s korisnicima. Istovremeno će iskustvo u radu s beskućnicima biti uključeno i u sam proces razvoja modela podrške.

 

  1. ZADRUGA MARTINOV PLAŠT

Socijalno-uslužna Zadruga Martinov plašt bavi se pružanjem pomoći marginaliziranim skupinama u društvo kao i sa socijalnim poduzetništvom kao načinom rehabilitacije.

Njihova uloga u Projektu je u pružanju psiho-socijalne podrške i razvoja karijernih planova korisnicima koji su smješteni u kući za beskućnike. Drugi stručni suradnici Zadruge dati će svoj doprinos u razvoju modela podrške kao i obrazovanju korisnika, a posebno u području socijalnog poduzetništva

 

  1. PRAVNI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU – STUDIJSKI CENTAR SOCIJALNOG RADA

Ključna uloga Studijskog centra socijalnog rada jest u provedbi opsežnog istraživanja o populaciji beskućnika na području Grada Zagreba i drugih gradova. Istraživanje o beskućnicima predstavlja preduvjet za definiranje prilagođenog modela podrške za zapošljavanje. Studijski centar socijalnog rada će u tom pogledu dati svoj znanstveni doprinos definiranju modela podrške.