Inicijativa zastupnika u Europskom parlamentu “Neka zvijezde sjaje”

  fotka-za-poziv Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu prijavio je projekt „ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada“ na inicijativu zastupnika u Europskom parlamentu  „Neka zvijezde sjaje“

Inicijativa ‘Neka zvijezde sjaje’ pokrenuta je 30. kolovoza 2017.  godine kao zajednička inicijativa devet zastupnika Europskog parlamenta (Hrvatske, Bugarske, Belgije, Francuske, Njemačke, Nizozemske, Poljske, Rumunjske i Slovenije) s ciljem poticanja europskog zajedništva i solidarnosti te promicanja i povećanja vidljivosti rezultata kohezijske politike. Glavna ideja Poziv za prijavu projekata za predstavljanje u Europskom parlamentu u sklopu inicijative zastupnika u Europskom parlamentu „Neka zvijezde sjaje“ jest jačanje komunikacije i vidljivosti dobrih i pozitivnih priča nastalih na temeljima europske solidarnosti i zajedništva.

Pobjednici su predstavljeni na konferenciji ”Dobro upravljanje i pametna specijalizacija JLP(R)S te rješenja za nastavak decentralizacije” koja se održala 15. prosinca 2017. godine u Zagrebu u hotelu Westin.

Završna konferencija projekta “ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada”

img-20160928-wa0001 Grad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s partnerima, dana 28. rujna 2016. godine u prostorima Gradske skupštine Grada Zagreba, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5, s početkom u 10 sati održao je završnu konferenciju  projekta „ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada“ u cilju prezentiranja aktivnosti i rezultata projekta „ReStart – podrška beskućncima za ulazak na tržište rada“.

 

 

Prigodni govor prije početka konferencije održao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je istaknuo i pohvalio iznimne rezultate projekta: 80 naših sugrađana, beskućnika, prošlo je ReStart savjetovanje, 51 korisnik završio je program Kluba za zapošljavanje, 8 naših sugrađana uključeno je u tečajeve osposobljavanja u Pučkom otvorenom učilištu Zagreb i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, a 7 korisnika je pronašlo zaposlenje uz pomoć Projekta. Ovi rezultati dokazuju da naši najugroženiji sugrađani žele izaći iz začaranog kruga siromaštva i ponovno biti aktivni članovi zajednice.

160928_restart-1-1 Konferencija se odvijala u dva dijela; u prvom dijelu predstavljene su provedene aktivnosti za vrijeme trajanja Projekta u 4 zasebna izlaganja od strane Udruge RCCG Dom nade, Studijskog centra socijalnog rada pri Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i Socijalno-uslužne zadruge Martinov plašt. Također, prisutnima se obratio i prof. dr. sc. Zoran Šućur kao recenzent publikacije „Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj“ koja je objavljena u sklopu Projekta.

U drugom, stručnom, dijelu Konferencije izlaganje je držao Bojan Kuljanec, dipl. soc. rad. iz Udruge za pomoć i samopomoć beskućnika Kralji ulice koja djeluje na području Slovenije te na taj način s prisutnima podijelio primjer dobre prakse pružanja podrške beskućnicima.

Doc. dr.sc. Olja Družić Ljubotina, doc.dr.sc. Marijana Kletečki Radović i doc.dr.sc. Jelena Ogresta sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održale su izlaganje na kojem su predstavile glavne nalaze provedenog istraživanja o beskućništvu u Republici Hrvatskoj dok je Danijel Vuga, dipl. teol. te koordinator/savjetnik za ReStart Mini prezentirao rad Dnevnog boravka pri Udruzi RCCG Dom nade.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom mr. Višnja Fortuna, dipl. soc. rad., zaključila je Konferenciju izlaganjem u kojem je opisala ulogu Grada Zagreba u skrbi za beskućnike te daljnja nastojanja pružanja podrške beskućnicima.

160928_restart-3-1
Na Konferenciji su prisustvovali predstavnici organizacija civilnog društva koji se bave s beskućnicima, predstavnici prihvatilišta i prenoćišta na području Republike Hrvatske te ostali stručni radnici na području problematike beskućništva.

Dodjela potvrda polaznicima programa Kluba za zapošljavanje

img_20160926_123354_hdrU sklopu projekta “ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada” 26. rujna 2016. u prostorima Udruge RCCG Dom nade, Prečko 33, održana je dodjela potvrda korisnicima koji su uspješno završili program Kluba za zapošljavanje.

Dodjeli je prisustvovala zamjenica pročelnice Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom gđa. Romana Galić univ.spec.act.soc.  koja je održala prigodni govor i korisnicima osobno uručila diplome.

Konferencija “Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj”

Konferencija slikaGrad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s partnerima, dana 25. svibnja 2016. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1, Zagreb s početkom u 14,00 sati održao je konferenciju pod nazivom „Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj“, a u cilju informiranja javnosti o dosada provedenim aktivnostima projekta, zatim provedenom mapiranju pružatelja usluga beskućnicima kao i provedenom kvantitativnom i kvalitativnom istraživanju o ograničenjima, potrebama beskućnika i uzrocima beskućništva na području Republike Hrvatske.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna, dipl.soc.rad., održala je početno izlaganje na temu O projektu „ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada“. Nakon početnog izlaganja, dr.sc. Olja Družić Ljubotina, doc.dr.sc. Marijana Kletečki Radović i doc.dr.sc. Jelena Ogresta sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održale su izlaganje na kojem su prikazale rezultate istraživanja o beskućništvu u Republici Hrvatskoj. Posljednje izlaganje na temu Mapiranje pružatelja socijalnih usluga za beskućnike u Republici Hrvatskoj održala je Lana Načinović iz Instituta za razvoj tržišta rada.

Konferenciji su nazočili razni dionici koji se bave problematikom beskućništva, predstavnici prihvatilišta i prenoćišta na području Republike Hrvatske kao i predstavnici medija.

 

Tiskovna konferencija u svrhu predstavljanja projekta

151001_projekt ReStartTiskovna konferencija u svrhu predstavljanja projekta “ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada” održala se  01. listopada 2015. s početkom u 11 sati u prostoru Gradske uprave, Trg Stjepana Radića 1.

Na tiskovnoj konferenciji sudjelovali su: gradonačelnik Grada Zagreba, g. Milan Bandić, dipl.polit., Romana Galić, pomoćnica pročelnice za socijalnu zaštitu i populacijsku politiku, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, predstavnik partnera Udruge „RCCG Dom nade“, g. Danijel Vuga, koordinator Udruge, predstavnik partnera Socijalno – uslužne zadruge Martinov plašt, gđa. Anđelka Bunić, upraviteljica Zadruge, predstavnik partnera predstojnik Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, predstojnik Studija socijalnog rada, Pravnog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu, Nino Žganec, prof. dr.sc.