Konferencija “Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj”

Konferencija slikaGrad Zagreb, Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, u suradnji s partnerima, dana 25. svibnja 2016. u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, Radnička cesta 52/1, Zagreb s početkom u 14,00 sati održao je konferenciju pod nazivom „Slika podrške beskućnicima u Hrvatskoj“, a u cilju informiranja javnosti o dosada provedenim aktivnostima projekta, zatim provedenom mapiranju pružatelja usluga beskućnicima kao i provedenom kvantitativnom i kvalitativnom istraživanju o ograničenjima, potrebama beskućnika i uzrocima beskućništva na području Republike Hrvatske.

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Višnja Fortuna, dipl.soc.rad., održala je početno izlaganje na temu O projektu „ReStart – podrška beskućnicima za ulazak na tržište rada“. Nakon početnog izlaganja, dr.sc. Olja Družić Ljubotina, doc.dr.sc. Marijana Kletečki Radović i doc.dr.sc. Jelena Ogresta sa Studijskog centra socijalnog rada Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu održale su izlaganje na kojem su prikazale rezultate istraživanja o beskućništvu u Republici Hrvatskoj. Posljednje izlaganje na temu Mapiranje pružatelja socijalnih usluga za beskućnike u Republici Hrvatskoj održala je Lana Načinović iz Instituta za razvoj tržišta rada.

Konferenciji su nazočili razni dionici koji se bave problematikom beskućništva, predstavnici prihvatilišta i prenoćišta na području Republike Hrvatske kao i predstavnici medija.